top of page
Αναζήτηση

Νέο Πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά στη στέγη"


Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές καθώς και σε αγρότες και έχει ως στόχο την επιδότηση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα θα επιδοτηθούν Φωτοβολταϊκοί Σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (μπαταρίες). Ουσιαστικά πρόκειται για συστήματα Αυτοπαραγωγής (Net-Metering) σε συνδυασμό με μονάδες αποθήκευσης ενέργειας με στόχο την μεγιστοποίηση της ιδιοκατανάλωσης. Η μέγιστη επιλέξιμη εγκατεστημένη ισχύς των Φωτοβολταϊκών συστημάτων θα είναι τα 10,8kW.


Στον ακόλουθο πίνακα φαίνονται τα ποσά της επιχορήγησης ΦΒ Σταθμού και μπαταρίας, όπως

έχουν δημοσιευθεί στην προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος.


Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τα ανώτατα ποσά επιχορήγησης ΦΒ Σταθμού και μπαταρίας, όπως έχουν δημοσιευθεί στην προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος.

Ενδεικτικά για έναν καταναλωτή που βρίσκεται στην κατηγορία Β (ατομικό εισόδημα <=20.000€ ή Οικογενειακό εισόδημα <=40.000€) και επιθυμεί την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού 5 kW σε συνδυασμό με μπαταρία χωρητικότητας 5 kWh μπορεί να λάβει επιχορήγηση 3.250€ για τον ΦΒ Σταθμό και 4.450€ για τις μπαταρίες, δηλαδή 7.700€ συνολικά.

Σημειώνεται ότι μια μέση κατοικία (100 τμ) μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της σε ηλεκτρική ενέργεια με ένα Φωτοβολταϊκό Σταθμό 5 kW. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος των υλικών σήμερα, ένα σύστημα όπως αυτό του παραπάνω παραδείγματος, κοστίζει προσεγγιστικά 15.000€.


Είναι προφανές ότι η μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας είναι ζητούμενο για τους περισσότερους καταναλωτές και είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη θα αποτελέσει ευκαιρία για αρκετούς καταναλωτές να προχωρήσουν σε μια επένδυση που θα μειώσει το ενεργειακό τους κόστος.



14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Προδημοσίευση Οδηγού Εξοικονομώ Ανακαινίζω για νέους

#exoikonomo #anakainizo Διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΥΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ είναι η προδημοσίευση του προγράμματος Εξοικονομώ Ανακαινίζω για νέους, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένε

bottom of page